Caladium – en växt för alla!


Allmänt / söndag, februari 27th, 2022

Vi börjar äntligen närma oss mars månad och det brukar vara en god tid att plantera sina knölar. Delvis för att det snabbt blir ljusare och dagarna längre, men även för att caladiumknölarna sakta men säkert börjar dyka upp hos återförsäljare. Har man övervintrat sina knölar så går det naturligtvis bra att sätta dom tidigare! Det är framför allt värmen som knölarna behöver för att gro, mer än ljuset sådär i början. Därför är det en trevlig sort att börja tidigt med att odla, när det kliar i fingrarna att sätta igång för säsongen!

I år har vi gjort lite förändringar. Vi har dragit ner på antalet sorter, för att i stället köpa fler av de favoriter som är mest efterfrågade. Detta har gjort att vi kunnat sänka priserna för att göra caladiumknölar mer tillgängliga för er! Självklart är det tråkigt att inte kunna erbjuda lika många som tidigare, men det viktigaste är att kunna erbjuda bästa pris och kvalitet så att fler vill prova på att odla egna knölar! Men vi har två nya sorter för i år: Seafoam Pink och Florida Sweetheart!

Att odla knölar är både lätt, roligt och resultatet syns relativt snabbt. Därför önskar vi att så många som möjligt ska kunna odla dessa växter med spektakulära blad! Med andra ord: vi vill demokratisera caladiumknölen och göra det till en växt för alla!

Skulle vilja passa på att tipsa om Nordens trevligaste caladiumgrupp – Caladiumklubben – Odling, tips och inspiration där vi delar med oss av erfarenheter och kan ställa frågor utan att vara rädd för att bli tråkigt bemött.

Vill du läsa mer om hur du driver upp din egna planta, kan du även göra det här!