2021 – året för växtinredning & odling!


Allmänt / måndag, februari 1st, 2021

Vi har nyss lämnat ett underligt år bakom oss, som förändrat vår vardag, förutsättningar och kanske även nya värderingar kommit till oss. De flesta av oss har nog vi även lärt oss att prioritera om och hittat nya intressen, anpassade för “det nya normala”.

Att ha spenderat mycket tid hemma kanske har givit oss nya perspektiv att se på hur vi vill ha det hemma. Det kanske har fått bli en dedikerad plats för hemmakontoret eller så har en till slut satt upp den där hyllan som stått på golvet framför betongväggen för att det krävdes slagborr för att få dit den, då en tröttnade att se åbäket dag ut och dag in.

Själv älskar jag att omge mig av vackra ting och det är jag med största sannolikhet inte ensam om! Inredning är roligt men det är varken hållbart eller eller ekonomiskt motiverat att ändra och uppdatera för mycket, så därför tycker jag att växter verkligen är den där fantastiska sysselsättningen att greja med för att fylla tiden med något värdefullt för en själv, oavsett om en bor i en liten lägenhet eller ett hus med tillgång till trädgård!

Om 2020 gav en extra boom för heminredning, vågar jag nog förutspå en liknande trend även för krukväxter och trädgård! Så i år har vi satsat större på PlantQueen och flera nya caladiumsorter är på väg in i lager! Vi kommer ha öppet för avhämtning och besök i växthuset a.k.a. vårt nya “plant showroom” på ny adress, vackert beläget på landsbygden utanför Knivsta.

Nytt för i år är att vi har sett till att ha flera nya, spännande sorter såsom Pink Beauty, Seafoam Pink och Pearl Blush (bland många andra). Vi har också tagit höjd för ett större lager av knölar, då vi såg ett väldigt stort intresse för att odla själv redan under förra året. Och det bästa är att vi väntar leveransen redan i mitten av februari, så för er som är lika ivriga över årets odling som jag, får snart stilla er längtan!

Vi har även lite andra planer att introducera under 2021 – det stora året för odling och växtinredning! Men det håller vi hemligt en liten stund till.

Välkomna till PlantQueen!